Úvodní stránka Ptáci Rýžovník šedý

ryzovnik-sedy

Rýžovník šedý

Rýžovník šedý se vyskytuje ve volné přírodě na Filipínách v Indonésii a v jižní Číně. Vyskytuje se ve stepích, ale také v zemědělských oblastech, rýžových polích, kde působí rolníkům obrovské škody. Rýžovník šedý je celkem nenároční, společenští, odolní, a snášenliví vůči ostatním ptákům i v době hnízdění. Velikost těla je přibližně 13-14cm. Samečka od samičky je obtížnější poznat, neboť si jsou velmi podobní.


Nabídka Poptávka Daruji Námluvy

Přejete si upřesnit výběr?

Pozn. Pokud neoznačíte u některé z charakteristik žádnou z možností, zobrazí se Vám inzeráty pro všechny uvedené možnosti dané charakteristiky.

Česká republika:

Praha Středočeský Jihočeský Plzeňský Karlovarský Ústecký Liberecký Královehradecký Pardubický Vysočina Olomoucký Moravskoslezký Zlínský Jihomoravský























Slovensko:

Bratislavský Trnavský Nitranský Trenčínský Banskobystrický Žilinský Prešovský Košický

Hlavní město Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královéhradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Vysočina Zlínský kraj Bratislavský kraj Trnavský kraj Nitranský kraj Trenčínský kraj Banskobystrický kraj Žilinský kraj Košický kraj Prešovský kraj