Úvodní stránka Ptáci Pštros dvouprstý

Pštros dvouprstý

Pštros dvouprstý (Struthio camelus) je velký nelétavý pták, žijící v Africe. Pštrosi jsou zvláštní svým vzhledem, dlouhým krkem a nohama a schopností dosáhnout při běhu rychlosti až 70 km/h. Pštrosi jsou největšími žijícími ptáky světa a jsou chováni po celém světě. Má jako jediný pták na světě pouze dva prsty. Pštrosi obvykle váží mezi 90 a 130 kg. a se mohou dožít až 75 let.


Nabídka Poptávka Daruji Námluvy

Přejete si upřesnit výběr?

Pozn. Pokud neoznačíte u některé z charakteristik žádnou z možností, zobrazí se Vám inzeráty pro všechny uvedené možnosti dané charakteristiky.

Česká republika:

Praha Středočeský Jihočeský Plzeňský Karlovarský Ústecký Liberecký Královehradecký Pardubický Vysočina Olomoucký Moravskoslezký Zlínský Jihomoravský























Slovensko:

Bratislavský Trnavský Nitranský Trenčínský Banskobystrický Žilinský Prešovský Košický

Hlavní město Praha Jihočeský kraj Jihomoravský kraj Karlovarský kraj Královéhradecký kraj Liberecký kraj Moravskoslezský kraj Olomoucký kraj Pardubický kraj Plzeňský kraj Středočeský kraj Ústecký kraj Vysočina Zlínský kraj Bratislavský kraj Trnavský kraj Nitranský kraj Trenčínský kraj Banskobystrický kraj Žilinský kraj Košický kraj Prešovský kraj